Infomöte om bredband

I tisdags (16 juni) hade vi ett infomöte om grannsamverkan och bredband i Skärbäcksgården. God uppslutning på 28 personer, plus Stefan och Elsa som arrangörer. Vi hade bjudit in Anders Prim från Hornaryd, som har erfarenhet av både grannsamverkan och bredband. Tanken var att räddningstjänsten och polisen från Vetlanda skulle vara på plats, men de hade fått förhinder (en i form av sjukdom, den andra i form av mordutredning!).

Vi samlade in 28 intresseanmälningar för bredband. Processen framåt kommer nu att se ut som följer:

Stefan, Elsa och Christoffer kommer att kontakta samtliga hushåll i bygden som inte var med på mötet för att undersöka intresset för breband via fiber. Ju fler intresserade ju billigare blir det/hushåll. Vi hoppas att alla som kan hjälper till att prata med sina grannar.

När vi har en komplett lista på vilka som är intresserade kommer Vetlanda kommun att ta över processen. De kommer att göra en kostnadsberäkning som vi senare får ta ställning till. Intresseanmälan är givetvis inte bindande, utan en ny bindande anmälan görs längre fram.

Positivt är att EON lagt in in sin budget för 2016 att gräva ner elledningarna i Skärbäck. Om vi kan få med en fiberkabel i denna nedgrävning minskar de totala kostnaderna för oss.

Hör gärna av er till Elsa, Stefan eller Christoffer för mer information.

IMG_3321 IMG_3324

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *